OVER MIJ

Hanneke Schmeets

Schrijver
@uwlevensverhaal

Mijn naam is Hanneke Schmeets (Sittard, 1977).

Ik ben universitair opgeleid tot cultuurhistoricus
en werk als professioneel biograaf en tekstschrijver in de regio Den Haag en Rotterdam.

Als kind zat ik al uren te bladeren in de oude fotoalbums van mijn oma, me afvragend wie al die mensen op de foto’s waren, hoe ze heetten, en of ik familie van ze was. Maar er was niemand meer die mijn vragen kon beantwoorden. Zo zonde vond ik dat. Daarom heb ik twaalf jaar geleden Uw Levensverhaal opgericht.

Ik vind het belangrijk dat de persoonlijke verhalen van (groot)ouders niet verloren gaan, maar worden doorgegeven aan de kinderen en kleinkinderen.

Mijn klanten zijn senioren en ouderen van ca. 70 tot 90 jaar. Vaak heel bescheiden mensen, die zichzelf helemaal niet zo bijzonder vinden, maar die toch prachtige en interessante levensverhalen te vertellen hebben. Ik zorg ervoor dat die verhalen naar boven komen, door vragen te stellen, goed te luisteren en niet te oordelen.

Graag luister ik ook naar uw verhaal.

Wilt u meer weten? Bel of mail mij gerust voor meer informatie.

Tip: laat u vrijblijvend en kosteloos informeren tijdens een kennismakingsgesprek bij u thuis (tijdens de coronacrisis kan dit gesprek ook via Skype of Zoom plaatsvinden). Tijdens dat gesprek, dat ongeveer 3 kwartier duurt, kunt u mij al uw vragen stellen en verschillende voorbeelden van levensverhalen bekijken en inzien. Daarna heeft u een goed beeld van de mogelijkheden en prijzen.

Hopelijk tot ziens!

Neem vrijblijvend contact op

 • Het is een erg mooi boekje geworden, Hanneke, ik ben er ontzettend blij mee. Heel erg bedankt, ook namens mijn kinderen en kleinkinderen.

  — Ali, 61
 • Ik vond het best spannend, dat eerste interview. Maar Hanneke wist me vanaf het begin op mijn gemak te stellen. En het resultaat is echt geweldig. Ik heb gewoon mijn eigen boek!

  — Fien, 87
 • Het boek van mijn vader is inmiddels verspreid onder allen waarvoor het bedoeld was. Mijn vader ondervindt hier veel voldoening van. De reacties van lezers zijn erg positief. Bovendien leidt het lezen ervan vaak tot nieuwe vragen en gespreksonderwerpen. (…)

  Het boek werkt als een hulpmiddel bij gesprekken en contacten, en maakt die contacten leuker en interessanter, ook voor mijn vader zelf, die natuurlijk graag op vragen ingaat en vertelt.

  — Een zoon
 • Keurig en zeer professioneel.

  — An, 90

Ervaren schrijver van levensverhalen

Hanneke Schmeets (43) werkt sinds 2010 als biograaf voor senioren en ouderen in de regio Den Haag/Rotterdam. Met haar achtergrond in cultuurgeschiedenis en jarenlange ervaring in het communicatie- en schrijversvak, is zij één van de meest ervaren levensverhalenprofessionals in Nederland. Zij werkt samen met een vaste vormgever en drukker. Op die manier bent u verzekerd van een biografie van de hoogste kwaliteit. Wilt u vrijblijvend met haar kennismaken? Neem dan gerust contact met haar op.

IN DE PERS:

“Uw Levensverhaal” in “De Oud-Hagenaar” (september 2011).

Artikel lezen

“Uw Levensverhaal” in “De Volkskrant & Volkskrant Magazine” (november 2013).

Artikel lezen