Werkwijze Levensverhaal

Hoe gaat het laten schrijven van uw levensverhaal in zijn werk? Dat leest u hier. Uiteraard is er altijd ruimte voor speciale wensen.

 

1. Kenismaking/intake

Samen een leven doorlopen is uiteraard een persoonlijk proces en ik vind het belangrijk dat het van beide kanten klikt. Ik ga dus eerst bij u, ‘de hoofdpersoon’, langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dit gesprek is kosteloos en verplicht u tot niets. Tijdens de coronacrisis kan een kennismakingsgesprek/interview ook plaatsvinden via Skype, Zoom of telefoon. 

We bekijken samen de wensen en mogelijkheden. Wat zou u willen bespreken? Heeft u dagboeken of eigen aantekeningen die gebruikt kunnen worden? Foto’s die u koestert? En welk budget heeft u in gedachten? Op basis van dit gesprek ontvangt u van mij een offerte. Ik geef dan ook aan wanneer uw boek klaar zal zijn. Als u een speciale datum in gedachten heeft, zoals uw verjaardag of trouwdag, dan zorg ik ervoor dat uw boek voor die tijd gedrukt is.

2. Interviews

Wanneer we samen verder willen gaan, spreken we af waar het eerste interview over zal gaan. Ik adviseer u vantevoren hoe u zich daarop kunt voorbereiden, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Elk interview behandelt een bepaalde periode uit uw leven (bijvoorbeeld uw jeugd, de Tweede Wereldoorlog of de start van uw carrière) en duurt ongeveer twee uur. Ik neem het interview op met een dictafoon en maak aantekeningen, zodat ik uw verhaal zoveel mogelijk in uw eigen woorden kan opschrijven. Een week na ieder interview ontvangt u van mij de tekst ter controle. U kunt dan nog zaken aanpassen of aanvullen, bijvoorbeeld als u iets vergeten bent te vertellen. Het is natuurlijk belangrijk dat u volledig tevreden bent met de tekst, voordat die naar de drukker gaat.

3. Vormgeving en drukker

Als u de tekst heeft goedgekeurd, zoeken we samen foto’s uit die uw levensverhaal zullen illustreren. Denk aan foto’s van uw ouders, uw kinderen, uw trouwdag, vakantiefoto’s, etc. Op die manier wordt uw boek extra bijzonder.

Daarna gaat de vormgever aan de slag. Die zorgt voor het ontwerp van de cover en de opmaak van het binnenwerk. Ook worden uw foto’s door hem ingescand en (indien nodig) geretoucheerd.

professionele vormgeving levensverhaal

Uw biografie wordt ten slotte naar de drukker gestuurd en gedrukt in de oplage die u wenst. Dat duurt ongeveer drie weken.

4. Klaar!

Als de boeken gedrukt zijn, neem ik contact met u op. We maken dan een afspraak voor een moment waarop ik de boeken persoonlijk bij u kan komen afleveren.

U beschikt dan over iets unieks: uw eigen boek!

hanneke_vg_levensverhaal

Heeft u ook belangstelling voor uw eigen boek?
Neem dan gerust contact met mij op. Ik vertel u graag meer.

Contact